Echtpaar Karmin – Kertosemito 50 jaar getrouwd

Het echtpaar Karmin–Kertosemito vierde gisteren samen met familie haar 50-jarig huwelijksfeest. Het echtpaar heeft 8 kinderen, waarvan 2 helaas zijn komen te overlijden. Verder zijn er nu ook 22 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen. Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca vindt mensen die tientallen jaren gehuwd zijn een voorbeeld voor de samenleving. Hij vraagt de kinderen om het voorbeeld van hun ouders over te nemen.
Karimin Moedhakir is in het district Nickerie geboren. Hij heeft in verschillende bedrijven gewerkt, zoals bij Ingenieursbureau Van Dijk als monteur, bij Surland als hoofd Technische Dienst en bij Surmac als magazijnmedewerker. Hierna heeft hij bijkans 17 jaren gediend bij het ministerie van Sociale Zaken. Op sociaal cultureel vlak heeft hij ook zijn sporen verdiend. Zo is hij mulvi van de moskee Nusrulla aan de Commissaris Weythingweg en is hij door het ministerie van Binnenlandse Zaken benoemd tot huwelijksambtenaar voor geheel Suriname
Kertosemito Paini is in het district Suriname, thans Wanica, geboren en heeft haar echtgenoot altijd bijgestaan. Zij had de zorg van de kinderen op zich genomen. Vertrouwen en respect voor elkaar hebben gemaakt dat de echtelieden deze dag samen mogen vieren. Het echtpaar deelt mede dat ze elkaar in Paramaribo hebben ontmoet.

error: Kopiëren mag niet!