Verandering verkeerssituatie kruispunt Jagernath Lachmonstraat/Zonnebloemstraat

Het verkeer uit de Zonnebloemstraat kon tijdens jaar en dag doorrijden naar de Commewijnestraat. Vanaf zondag 10 maart 2013 is dat niet meer mogelijk. Dat verkeer zal nu links af moeten gaan en via het verkeerslicht rechtsaf moeten gaan, vertelde Hoofd Wip van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken aan de pers. Het verkeer komende vanuit het westen richting het centrum kan ook niet meer inslaan in de Commewijnestraat. Zij zullen ook via het verkeerslicht moeten rijden, vervolgens rechtsaf in de Coesewijnestraat om in de Commewijnestraat te komen. Verkeer vanuit de Coesewijnestraat naar de Jagernath Lachmonstraat naar de Zonnebloemstraat zal niet meer kunnen vanuit het kruispunt Jagernath Lachmonstraat/Zonnebloemstraat. Dat verkeer zal naar de Gladiolenstraat moeten rijden, vervolgens rechtsaf naar de Franchepanestraat. De Klimopstraat en de Gladiolenstraat zijn eenrichtingsverkeer. Vanaf 10 maart geldt dat volgens Wip niet meer en kan hierdoor het verkeer linksaf inslaan.
Wip zegt dat de afdeling Verkeer over is gegaan tot deze maatregelen, omdat het kruispunt Jagernath Lachmonstraat/Zonnebloemstraat gevaarlijk is. Er hebben zich heel wat aanrijdingen daar voorgedaan. Het plaatsen van een verkeerslicht op genoemd kruispunt is volgens het hoofd van de afdeling Verkeer geen juiste maatregel. Volgens Wip probeert het ministerie ook met minder geld een hoger rendement te halen. De afdeling Verkeer zal de komende dagen het verkeersmeubilair voor de nieuwe wegsituatie aanbrengen.
Volgens Wip zullen binnenkort ook op andere kruispunten nieuwe verkeersmaatregelen doorgevoerd worden. Wip noemt het kruispunt Coesewijnestraat en de Duisburglaan, het kruispunt Coesewijnestraat, Rust en Werkweg en Ephraimzegen en het kruispunt Verlengde Keizerstraat, Van Idsingastraat en Dinastraat.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!