RGD-artsen leggen ook werk neer

De artsen werkzaam bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) hebben zich solidair verklaard met de acties van het overig personeel en leggen ook het werk neer. Behalve de afwezigheid van het personeel op de werkplek, zullen de artsen zich ook niet op de werkplek begeven. De dienstverlening van de RGD zal de komende dagen dus niet gegarandeerd zijn.

De personeelsbond bij RGD was met de directie overeengekomen dat de uitbetaling van de overbruggingstoelage over februari en maart uiterlijk 30 april zou plaatsvinden. Dit is echter niet gebeurd.

De bond zegt dit niet te pikken, en heeft het werk volledig lam gelegd. Er wordt helemaal geen dispensatie verleend aan geen van de afdelingen. Begin vorige maand was het personeel al in actie gegaan. Na een onderhoud met de directie was toen overeengekomen dat de uitbetaling van de overbruggingstoelage op 30 april zou geschieden.

De artsen bij de RGD liggen zelf ook overhoop met de directie om achterstallige betalingen die te maken hebben met de cao van 2022 en 2023. De Vereniging van RGD Artsen (VRA) wil de afspraken hierover schriftelijk vastgelegd hebben. Ze neemt geen genoegen met een mondelinge toezegging omdat dat geen garantie biedt dat de directie zich eraan gaat houden.

De personeelsbond bij RGD doet mee aan de stakingsactie van C-47 van gisteren en vandaag 2 en 3 mei. Ook na de acties van C-47, zegt de bond in actie te zullen blijven totdat de overbruggingstoelage van het personeel is uitbetaald.

error: Kopiëren mag niet!