Brandweerlieden aangehouden met illegalen in hun dienstvoertuig

Vier brandweerlieden en zes illegale Guyanezen zijn gisteravond aangehouden door de politie van de controle post Burnside te Coronie. Uit voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat gisteravond omstreeks zeven uur een brandweervoertuig met de zwaailichten aan voorbij de controle post reed in de richting van Wageningen. Ongeveer tien minuten daarna keerde de auto terug voorbij de controle post. Nagenoeg direct daarna stopte een bij de politie bekende smokkelaar bij de controle post. Het feit dat de brandweer wagen zo snel terug gekeerd was met de smokkelaar direct daar achteraan kwam de agenten verdacht voor. Er is toen besloten om een onderzoek te verrichten in de brandweerauto.
De brandweerauto werd tot stoppen gebracht en onderzocht. Bij die gelegenheid zijn 3 brandweerlieden, een Surinaams staatsburger en 6 Guyanezen in de auto aangetroffen. 1 van de Guyanezen is een jongen van 4 jaar oud. Naderhand zou blijken dat de 5 volwassen Guyanezen illegalen waren. Enkele van hun waren eerder op de dag reeds uit een lijnbus gehaald, die de route Nickerie-Paramaribo onderhoudt, toen de bus bij de controle post gecontroleerd was. Deze illegalen die vanuit Nickerie kwamen waren toen terug gestuurd.
Na overleg met het openbaar ministerie zijn twee van de vier brandweerlieden in verzekering gesteld namelijk de “wachtcommandant van de dienst “en de chauffeur van de brandweerauto. Zij worden onder andere verdacht van mensensmokkel of mensenhandel. De derde brandweerman en de burger zijn na verhoor heen gezonden. De 5 illegale Guyanezen zijn tussen de 19- en 50 jaren oud. Na afstemming met het openbaar ministerie is de jongen door de politie aan zijn moeder afgestaan. Zij heeft de Guyanese nationaliteit maar vertoefd legaal in Suriname.
De 5 illegale Guyanezen zijn op grond van de Vreemdelingen Wet aangehouden en ingesloten.

error: Kopiëren mag niet!