Milieu-inspectie verruimt met 40 aspirant milieu-inspecteurs

Korps Milieu Inspectie verruimt met 40 aspirant milieu inspecteurs (Small)Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft gisteren ter ere van de introductie van het nieuw uniform van de milieu-inspecteurs een receptie gehouden. Ook mochten tegelijkertijd 40 aspirant milieu-inspecteurs hun diploma in ontvangst nemen. Drs. Lesley Resida, directeur BOG, geeft aan dat met het nieuwe uniform de milieu- inspecteurs beter te volgen zullen zijn. Het nieuw uniform zal de milieu-inspecteurs direct herkenbaar maken.
Met ingang van vrijdag 1 maart gaan de milieu-inspecteurs van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) gekleed in een nieuw uniform. Het uniform is aangepast aan de kleuren van het BOG. De broeken en de rokken zijn vervaardigd in een donkergroene kleur. De hemden zijn van lichtgroen linnen stof. De mannelijke inspecteurs krijgen een zwarte bankrough pet met een metalen goud of zilverkleurig embleem. De vrouwen zullen te zien zijn in een zwarte bolhoed met een metalen goud of zilverachtig embleem of een zwarte basseball pet met een goud of zilverkleurig geborduurd embleem M.I. Het signet, de Surinaamse vlag, zit boven de linker zak. De mouwen zijn voorzien van een driehoekig mouwembleem dat aangeeft dat aangeeft dat het om een milieu-inspecteur gaat. Op elke mouw draagt de inspecteur een zwarte epaulet met daarop het onderscheidingsteken van zijn rang.
‘De 40 aspirant milieu- inspecteurs zijn een toegevoegde waarde.’ Volgens Resida moet het aantal inspecteurs vergroot worden, omdat met dit korps alleen het werk in het hele land niet uitgevoerd kan worden. Het BOG heeft de volgende lichting in voorbereiding. ‘De milieu- inspecteurs moeten in het hele land zichtbaar zijn. Door de grote tekort heeft het BOG alleen een vertegenwoordiging van milieu-inspectie in het district Para en Nickerie. Het huisvestingsprobleem speelt het BOG ook parten. Er zal nog heel veel gerealiseerd moeten worden, eer alle districten een vertegenwoordiging hebben’, zegt Resida.

error: Kopiëren mag niet!