Nieuw schoolmeubilair voor de St. Nicolaasschool

meubilair kalebaskreekOp verzoek van het Dorpsbestuur van Kalebaskreek heeft het Ministerie van Onderwijs en Volkontwikkeling(Minov) op donderdag 28 februari schoolmeubilair aangeboden ten behoeve van leerlingen van alle leerjaren van de St. Nicolaasschool te Kalebaskreek. Het schoolmeubilair ten behoeve van 60 leerlingen werd door beleidsfunctionaris Johan Roozer aan Basja Julius Banda overhandigd.
Het verzoek nieuw meubilair beschikbaar te stellen werd aan minister Shirley Sitaldin gedaan, die onlangs de ceremoniële steenlegging verrichte voor de bouw van een nieuwe basisschool te Kalebaskreek. De vervanging van het meubilair was dringend noodzakelijk aangezien wat nu in gebruik is niet langer voldoet aan de normen van het Minov. De kinderen van Kalebaskreek zullen in het komend schooljaar in een nieuw schoolgebouw lager onderwijs genieten. Het schoolgebouw zal bestaan uit 9 leslokalen en een toilettengroep en zal binnen de komende vier maanden af zijn. Kapitein Ruben Scholsberg van Kalebaskreek is de minister van Onderwijs zeer erkentelijk voor het bouwen van deze school. Hij is ervan overtuigt dat alles aan gedaan zal worden om het onderwijsniveau in zijn dorp te verhogen. Beter onderwijs zal bijdragen aan het ontwikkelen van de kinderen en het dorp. Volgens hem is het de eerste keer in de afgelopen 95 jaar dat een onderwijsminister dit gebied bezocht heeft. Scholsberg prees bij de eerste steenlegging de vorige week de regering voor alle aandacht die de dorp geniet. De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, is van mening dat er meer geïnvesteerd moet worden in de jeugd. Volgens hem is reeds langer dan 20 jaar geleden gevraagd voor een uitbreiding van de school. Het stemt hem goed dat de Regering Bouterse – Ameerali het onderwijs als beleidsprioriteit heeft gesteld.
Sitaldin gaf aan dat met de eerste steenlegging een belangrijke stap is gezet voor de ontwikkeling van de kinderen binnen dit gebied. Ze sprak de hoop uit dat geen stagnatie in dat bouwproces zal optreden. “Zonder Onderwijs zullen onze kinderen geen toekomst hebben,” onderschreef Sitaldin het belang van het onderwijs.

error: Kopiëren mag niet!