Veel senioren burgers vinden pinnen bij pinautomaat lastig

Mevrouw Rebecca Kajufa, is een senioren burger van 78 jaar, goed ter been en in staat zichzelf te helpen in het dagelijks leven, maar ze ervaart het pinnen bij pinautomaten of het Pos-systeem in winkels toch wel als lastig. Ze krijgt vaak hulp van derden.

Naast mevrouw Kajufa zijn er nog zoveel andere senioren burgers die niet in staat zijn om alleen geld te pinnen. Voor blinden en slechtzienden zijn er bijvoorbeeld opties zoals een koptelefoon aansluiten, maar verder is het echt aan omstanders om eventueel de nodige hulp te bieden.

Om het gebruik van geldautomaten voor ouderen wat te vergemakkelijken, zouden banken en pinautomaathouders een bijdrage kunnen leveren, zo kunnen deze bijvoorbeeld verschillende strategieën bedenken onder andere met grotere knoppen, duidelijke displays en eenvoudigere gebruikersinterfaces, een geÏntegreerd audio-instructies systeem, het aanbieden van  assistentie diensten of zelfs trainingsprogramma’s in samenwerking met gemeenschapsorganisaties of seniorencentra.

Door deze strategieën te gebruiken kunnen banken meehelpen om de ATM-diensten inclusiever en toegankelijker te maken voor ouderen en andere hulpbehoeftigen die problemen ervaren bij het gebruik van traditionele banksystemen.

error: Kopiëren mag niet!