Met Gala 2024 ‘Garden of Time’-thema bloeit met onder andere Zendaya, Bad Bunny en JLO 

Het thema van het Met Gala 2024, The Garden of Time, sluit aan bij de tentoonstelling van het Costume Institute, gericht op de modegeschiedenis over een periode van 400 jaar. Het Met Gala 2024 vindt plaats op maandag 6 mei in het Metropolitan Museum of Art in New York City, ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling van het Costume Institute getiteld ‘Sleeping Beauties: Reawakening Fashion.

De tentoonstelling toont ongeveer 250 zeldzame items, waaronder ontwerpen van gerenommeerde modehuizen als Schiaparelli, Dior en Givenchy. De walk-through omvat alles, van een lijfje uit het 17e-eeuwse Engelse Elizabethaanse tijdperk tot 21e-eeuwse stukken van hedendaagse smaakmakers uit de mode-industrie, zoals Phillip Lim, Stella McCartney en Connor Ives, waarvan sommige zullen worden gepresenteerd via innovatieve technologieën zoals video-animatie en lichtprojectie.

Andrew Bolton, curator van Wendy Yu en verantwoordelijk voor het Costume Institute, legde uit dat de tentoonstelling zal worden georganiseerd in drie belangrijke ‘zones’ – Land, Zee en Lucht – die de natuurlijke wereld eren. “Het is in hoge mate een ode aan de natuur en de emotionele poëtica van de mode”, vervolgde hij.

Het Met Gala van dit jaar wordt mede voorgezeten door Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny en Chris Hemsworth, in navolging van de groep van vorig jaar met Penélope Cruz, Michaela Coel, Roger Federer, Dua Lipa en Anna Wintour.

Jonathan Anderson en Shou Zi Chew fungeren als erevoorzitters van het Met Gala. Anderson is de creatief directeur van Loewe en Chew staat bekend als de CEO van TikTok. De dresscode voor het Met Gala 2024 is geïnspireerd door J.G. Ballard’s ‘The Garden of Time’, waardoor diverse interpretaties mogelijk zijn met waarschijnlijk bloemige en botanische looks op de rode loper.

error: Kopiëren mag niet!