Rihanna stapt naar buiten met twee begeerlijke vintage edelstenen

Rihanna is geen onbekende in vintage rokken. Als het op haar persoonlijke stijl aankomt, is de garderobe van de zangeres tot de nok toe gevuld met onschatbare pareltjes uit het archief – of het nu gaat om jassen van imitatiebont van Chanel, retro sporttruien of Dior-zadeltassen uit het Galliano-tijdperk. Ze is de koningin die stukken uit de afgelopen decennia nieuw leven inblaast en ze geheel fris laat aanvoelen.

Afgelopen weekend in L.A. kwam de ster de stad binnen in een geheel zwarte look met twee vintage edelstenen. En ze komen allebei uit de jaren ’90, een van haar favoriete referentiepunten op het gebied van mode. Vrijdagavond was Rihanna uit eten gekleed in een zwartfluwelen jas met dubbele rij knopen en een ruige bies van Vivienne Westwood.  Volgens @rihannastyleguide komt de jas, die erg Penny Lane is, uit de herfstcollectie van 1992 van het label. Ze combineerde het met een Miaou-veterbroek en Tom Ford-accessoires zoals haar acetaat-zonnebril en stiletto’s.

Maar, het was haar handtaskeuze die weer een score uit de jaren ’90 was: ze droeg Fendi’s tas met koeienprint uit de herfst van 1999 in roze en bruin, ontworpen door Karl Lagerfeld.

Gelet op de huidige revival van countrymuziek (en stijl) die we dankzij sterren als Beyoncé doormaken, is de tas in westerse stijl meer dan gepast en trendy. Maar de hele outfit is het bewijs dat Rihanna items uit vrijwel elk decennium kan plukken en dat het altijd modern en fris zal aanvoelen. Dat is gewoon het Riri-effect.

error: Kopiëren mag niet!