Grootse viering Parbo Night op Onafhankelijkheidsplein 

Duizenden bierliefhebbers en muziekfans zijn in het weekend naar het Onafhankelijkheidsplein geweest waar zaterdag de onder fans geliefde Parbo Night plaatsvond.

Diverse wegen rondom het plein waren in aanloop naar de activiteiten afgesloten en er werd gezorgd voor verhoogde veiligheid door de organisatie. 

Het werd uiteindelijk een avond vol muziek en bier. Diverse Surinaamse en buitenlandse artiesten brachten hun beste nummers ten gehore en het publiek ging erop los. Er werd flink gedanst en genoten door jong en oud op het plein.

De Parbo Night kwam niet lang nadat president Chan Santokhi had aangekondigd dat het beleid voor activiteiten op het plein “drastisch wordt aangepast.” Volgens Santokhi is hiervoor al opdracht gegeven aan het Kabinet van de President.

“In het vervolg willen wij geen excuus verhalen horen. Er moet voor goede veiligheid gezorgd worden en niemand zal zomaar op het podium mogen treden”, sprak de president. Dit volgt na een incident op 25 maart tijdens de viering van Holi Phagwa op het Onafhankelijkheidsplein. De Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) had hierover haar beklag gedaan en gaf aan dat bij het incident alle normen van goed fatsoen en goed gedrag overboord zijn gegooid. 

error: Kopiëren mag niet!