Minder dan de helft van de werknemers voelt zich gewaardeerd

Uit een recente online peiling van Dagblad Suriname blijkt dat slechts 42% van de werknemers zich gewaardeerd voelt door hun werkgever. Met een totaal van 900 stemmen die deze sentimenten weerspiegelen, roept het resultaat vragen op over de arbeidscultuur binnen Surinaamse bedrijven.

De enquête, die de meningen van de deelnemers peilde over hun gevoel van waardering op de werkvloer, toonde aan dat 36% (778 stemmen) van de respondenten van mening is dat zij niet gewaardeerd worden door het bedrijf waarvoor zij werken. Dit geeft aan dat er een beduidend aantal werknemers is dat mogelijk ontevreden is over de erkenning en waardering die zij ontvangen.

Aan de andere kant gaf 22% (467 stemmen) van de deelnemers aan soms waardering te voelen, wat de complexiteit van werknemersrelaties en de perceptie van waardering binnen organisaties belicht. Deze gemengde gevoelens kunnen duiden op inconsistentie in de manier waarop bedrijven hun waardering tonen, of op een verschil in persoonlijke verwachtingen van werknemers.

Deze peiling, uitgevoerd via de website van Dagblad Suriname, heeft in totaal 2.145 stemmen ontvangen, wat wijst op een actieve deelname van de Surinaamse werkende bevolking. De resultaten van deze enquête onderstrepen het belang van werkgever-werknemer relaties en het cruciale aspect van erkenning en waardering in het bevorderen van een positieve bedrijfscultuur.

Experts suggereren dat een gebrek aan waardering kan leiden tot verminderde werktevredenheid en moraal, wat uiteindelijk de productiviteit en retentie van werknemers kan beïnvloeden. Bedrijven worden daarom aangemoedigd om regelmatige beoordelingen van hun waarderingssystemen te maken en activiteiten te ontplooien die het gevoel van waardering onder werknemers kunnen verhogen.

De resultaten van deze peiling zouden voor bedrijfsleiders een wake-up call moeten zijn om te reflecteren op hun huidige werkcultuur en te zoeken naar manieren om een meer stimulerende en appreciërende omgeving voor hun werknemers te creëren.

Let op: De resultaten van de peilingen op de website van Dagblad Suriname zijn louter ter informatie en reflecteren de mening van de deelnemers. Ze zijn niet representatief voor de gehele bevolking en kunnen beïnvloed worden door externe factoren. Gebruik deze resultaten daarom met de nodige voorzichtigheid en neem ze niet als absolute waarheid.

error: Kopiëren mag niet!