Bezoek ministerie Sport- en Jeugdzaken aan Clevia

In het kader van gemeenschapsontwikkeling heeft de Minister van Sport – en Jeugdzaken een bezoek gebracht aan Clevia. De bewindsman gaf aan dat bij het ministerie het belangrijk is om de randvoorwaarden te creëren voor het sport – en jeugdbeleid. Binnen het sportgebied is het doel om te geraken tot een gezonde samenleving en tot topsport. Daarom is de ondersteuning van Cubaanse trainers ingeroepen. Het doel op jeugdbeleid is de jeugd te begeleiden tot volwaardige burgers.
Het Ministerie van Sport – en Jeugdzaken is verantwoordelijk voor de implementatie van het regeringsbeleid inzake Sport en Jeugd. Sport is een wezenlijk onderdeel van ons leven, van het onderwijs en van de volksgezondheid. Het ministerie zal derhalve een beleid voeren, gericht op een aanpak van sport beoefening en – ontwikkeling. Ook heeft het Ministerie de zorg voor de ontwikkeling en bevordering van gecoördineerd en planmatig jeugdbeleid, waarbij jeugdigen de mogelijkheid geboden wordt om zichzelf te ontwikkelen.
Harold Kertopawiro, secretaris van de stichting Belangen Behartiging Clevia en Omgeving (BBCO), was zeer ingenomen met het bezoek van de delegatie welke bestond uit minister Ismanto Adna, wnd. onderdirecteur Sportaccommodaties en Ruimten, Drs. Steven Alimoenadi; Frans Paje en het DNA – lid Oesman Wangsabesarie. Kertopawiro sprak de hoop uit dat de stichting de nodige ondersteuning zal krijgen van het Ministerie om de sportaccommodaties uit te breiden met een speeltuin en een sporthal.
Aan S.V. Real IRVA, één van de oudste sportverenigingen van Clevia is een schenking gedaan van sportmateriaal. Het aantal leden van deze vereniging is ongeveer 300 personen, waarvan 50% jongeren zijn. Om het sportgebeuren verder te stimuleren op Clevia, is een werkgroep ingesteld onder leiding van Leo Wongsosemadi.

error: Kopiëren mag niet!