Insectenkiller werkt goed tegen boorders en tripsen

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is naast het verzekeren van voedselzekerheid ook bezig met de voedselveiligheid. Het ministerie heeft in het afgelopen jaar de insectenkiller geïntroduceerd. De landbouwers die deze insectenkiller hebben gebruikt, zijn zeer ingenomen met de werking ervan.
Bisnoepersad Gopal, directeur van Gopex International NV, vertelt dat de werking tegen bepaalde insecten heel goed te noemen is. Vooral tegen de tomaten- en boulangerboorders is de insectenkiller de beste remedie. Het apparaat werkt niet op alle insecten, maar het werkt uitstekend op de tripsen en de boorders. Tripsen zijn kleine vliegen. Deze kunnen voorkomen in boulanger en sopropo. Bij het aantreffen van tripsen wordt de lading, die bestemd is voor de export, afgekeurd.
De ondernemer geeft aan dat bij het draaien van de pilot zijn bedrijf was voorzien van 2 insectenkillers. Nu is hij voorzien van 7 apparaten. Gopal legt uit over de werking van het apparaat.  Het apparaat wordt op het veld geplaatst op circa een hoogte van 1 meter 20. Overdag wordt het apparaat geladen met zonlicht. In de avonduren is hij geladen en wordt dan actief. Het apparaat straalt een licht uit over een omtrek van 80 tot 100 meter. De insecten gaan erop af. Dichtbij het apparaat wordt een teil gevuld met ongeveer 4 a 5 liter water en een beetje zeep. Het insect gaat af op de straling van het licht en bij de teil met zeepwater aangekomen, raken zij bedwelmd en vallen erin.
De directeur van het exportbedrijf zegt begrepen te hebben dat behalve de insectenkiller er nog andere apparaten zijn die heel goed werken tegen andere insecten. Aan het ministerie van LVV wil hij vragen om ook deze apparaten aan te schaffen, zodat de producten in mindere mate bespoten hoeven te worden.

error: Kopiëren mag niet!