Moordverdachte ontslagen van alle rechtsvervolging

Wilfred is gisteren door kantonrechter Dinesh Sewratan ontslagen van alle rechtsvervolging. Hij wordt ervan verdacht op 15 november 2012 Neddy Lee van het leven te hebben beroofd. Als reactie op een aanval had de verdachte een van de stenen, welke het slachtoffer op hem had geworpen, naar hem teruggegooid. Het slachtoffer werd aan zijn hoofd geraakt en als gevolg van die slag kwam hij te overlijden.
De openbare aanklager, Duncan Nanhoe, achtte zwaar lichamelijke letsels  de dood tot gevolg hebbende, bewezen. Hij eiste daarom een straf van 6 jaar met aftrek. Advocaat Lesley Rodgers betoogde dat er sprake was van noodweer. Het slachtoffer viel hem met een plankje aan. Het gelukte de verdachte om dat af te pakken. Het slachtoffer hield maar niet op met zijn handelingen. Hij verzamelde stenen om vervolgens de verdachte daarmee te bekogelen. De geworpen stenen raakten de verdachte. Hij pakte een van de stenen en wierp deze op het slachtoffer, met het voor hem noodlottig gevolg. De steen raakte het slachtoffer aan zijn hoofd en hij viel op het wegdek.
De magistraat willigde het verzoek van de raadsman in. Ook hij vond dat de verdachte in noodweer had gehandeld. Wilfred werd van de hele tenlastelegging vrijgesproken.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!