Drie veroordeeld wegens verduistering

Benito Winter, het brein achter de verduistering bij de werkgever, gaat samen met Anand Deonarine en Erlee Sinester voor 7 maanden de bak in. De verdachten hebben vanaf de periode februari 2011 tot en met december 2012 goederen, toebehorende aan hun werkgever, verduisterd. Winter was werkzaam als hoofd magazijnmeester. Hij had de andere twee verdachten erbij betrokken. De goederen, waaronder kabels en koperen pijpen, werden in de wagen van Sinester geladen en daarna verkocht. De opbrengst werd door Winter en de anderen verdeeld.
Alle verdachten hebben het feit volmondig bekend. De officier van justitie eiste daarom tegen elk een celstraf van 12 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Advocaat Robby Dens die de verdachte Winter bijstaat, betoogde dat hij diefstal niet bewezen achtte. Hij vond dat er sprake was van verduistering. De raadsman gaf aan dat een deel van de gestolen goederen reeds aan de rechtmatige eigenaar is afgestaan. ‘Gelegenheid maakt een dief’, merkte de raadsman op. De verdachte heeft zijn verdediger voorgehouden dat na zijn invrijheidstelling op een eerlijke manier de schade zal terugbetalen.
De verdachten hebben allemaal spijt betuigd in hun laatste woord. Deonarine gaf in zijn laatste woord te kennen dat hij weer voor zijn baas wil werken. Rechter Dinesh Sewratan merkte op dat deze zaak een vrij ernstige zaak is. De werknemers hebben het vertrouwen van hun werkgever geschaad. Met betrekking tot de eis gaf de magistraat aan dat de officier een vrij milde straf had geëist. Omdat de verdachten beloofd hebben zich te verbeteren, veroordeelde de rechter hen conform de eis.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!