Verenigde Staten gaan TikTok aanvallen met nieuwe wetgeving

DOOR NINIAN CARTER
March 12, 2024 – Amerikaanse wetgevers gaan door met een tweeledig wetsvoorstel dat de in Beijing gevestigde eigenaar ByteDance van TikTok zou kunnen dwingen het platform te verkopen of het in de Verenigde Staten verboden te zien worden.

House Majority Leader en de Amerikaanse Republikeinse vertegenwoordiger voor Louisiana Steve Scalise, zegt dat het Huis zal proberen de goedkeuring van een wetsvoorstel te bespoedigen dat tot doel heeft ByteDance, de eigenaren van TikTok, te dwingen het platform te verkopen, anders wordt het in de Verenigde Staten verboden.

Op Capitol Hill groeit het momentum van beide politieke partijen om de bereidheid te tonen om hard te zijn tegen China, te midden van zorgen dat de relatie van ByteDance met Peking risico’s met zich meebrengt voor de Amerikaanse nationale veiligheid – president Joe Biden zegt dat hij het wetsvoorstel zal ondertekenen.

TikTok weerlegt beweringen dat ByteDance een Chinees bedrijf is en zegt dat slechts 20% eigendom is van Zhang Yiming – de oprichter en een Chinese particulier. Ze zeggen dat de rest van het bedrijf eigendom is van wereldwijde investeringsinstellingen en werknemers van ByteDance over de hele wereld.

error: Kopiëren mag niet!