A la dol

Heel vaak vraag ik me af of mensen wel weten wat ze doen of dat ze doen alsof ze het weten en daarmee zichzelf alleen maar belachelijk maken. Een zo’n voorbeeld is het volgende: de laatste tijd staan de dagbladen vol van al hetgeen de NPS nu onderneemt om een goed resultaat neer te zetten in 2015.  Dat is natuurlijk heel goed, maar als je als partij nu gaat voor een bepaald doel, dan is het eerste vereiste dat je onderling wel op één lijn zit. Eenheid maakt macht, zegt men. Ik las een artikel van de NPS en het volgende viel mij direct op.
“Het startsein is zaterdag gegeven tijdens de Opo Yari-bijeenkomst” te Grun Dyari  (niets mis mee). Partijvoorzitter G. Rusland en de voorzitter van de afdeling Paramaribo riepen op om naar de toekomst te kijken. Voorzitter G. Rusland merkte op dat de huidige regering voortbouwt op wat de regering Venetiaan/ Sardjoe heeft achtergelaten. Iets later zegt hij: “De regering Bouterse leidt Suriname op een manier waar consumeren en verbrassen het belangrijkste zijn, zonder dat aan de toekomst wordt gedacht”. Na het lezen van dit artikel werd het mij duidelijk. Het dringt niet tot je door wat eerder al gezegd is  en dan is de rode draad in je redevoering niet meer terug te vinden.
Ik vraag mij al de gehele dag af of ik mij nou vergist heb. Volgens mij is de heer Gallant de voorzitter geweest van de penitentiaire ambtenaren. Nu lees ik dat de Bond van Leraren zich is gaan bezighouden met de gebeurtenissen binnen een andere bond. Ik vraag mij af of de bonden weten wat het doel is van een vakbond. Met alles wil de bond zich gaan bemoeien en dat maakt dat de bonden steeds minder serieus worden genomen. Het wordt met de dag gekker in dit land! Wanneer houdt dit nu eens op?
Waar ik mij steeds weer mee bezig houd, is bijvoorbeeld dat DNA-leden tijdens een vergadering aangeven dat zij iets vernomen hebben. Dat halen zij aan in DNA en vragen aan de betreffende minister om een onderzoek in te stellen. Als de minister nu van alle ‘horen en zeggen’ een onderzoek moet instellen, dan kan hij wat mij betreft lekker thuis blijven. Een DNA-lid dat iets gehoord heeft, kan immers zelfstandig een onderzoek daarnaar doen en het resultaat daarvan eventueel bekend maken in DNA. Of hij kan daarna de minister van zijn bevindingen op de hoogte brengen; maar ja, er moet een bepaalde sfeer gekweekt worden, anders ben je zeer waarschijnlijk niet in tel bij je achterban. Maar eerlijk waar; als een ieder zijn/haar verantwoordelijkheid serieus neemt dan weet ik zeker dat we veel verder komen.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!