“Ik denk dat zelf planten werkelijk de enige oplossing wordt” 

“Groente is iets dat belangrijk is, maar waarom zo duur?”, vraagt een meisje van zeven jaar zich af. Demaira, die samen met haar moeder op de markt is, geeft tegen een redactrice van Dagblad Suriname aan, dat zij nu wel gaat proberen om te planten. “Ik ben ziek en mama besloot groenten te kopen om te koken. Maar dat gaan niet lukken voor de hele week, alleen voor vandaag. Mama heeft mij vroeg geleerd om op mijn centjes te letten.”

“Een bosje groenten kan men vinden tussen de SRD 25 en SRD 35, je kan geluk hebben om eentje te vinden van SRD 20”, zegt een vrouw die ook in de markt is.

“Ik ben al meer dan een uur aan het lopen op de markt en vraag stand na stand wat hun groenten kosten en je krijgt als antwoord SRD 35, 40, 50, 75 en 100. Ik moet dus drie bossen van een soort groenten kopen om mijn gezin van vier te voeden voor een dag”, benadrukt de vrouw. 

“Maar hoe doe ik dat en hoe doe ik het in een week en in een maand met vervoerskosten en andere dingen erbij. Ik heb vaak meegemaakt dat rond deze periode, waarin een feestdag komt, men leuke aanbiedingen heeft, je ziet het, maar je kan niets doen. Wat je aan het eind houdt na het betalen van de vaste lasten, laat heel veel niet toe. Wat moet ik nu dan doen?”, vraagt de vrouw zich af.

“Ik denk dat zelf planten werkelijk de enige oplossing wordt.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!