Colombia:‘Ga weg, Petro!’ Duizenden protesteren tegen Colombiaanse president

De sociale hervormingsinitiatieven van president Gustavo Petro en het aanhoudende geweld in Colombia leiden tot demonstraties terwijl de onvrede groeit. Demonstranten gingen deze week in verschillende steden in Colombia de straat op om hun ontevredenheid over de regering van de linkse president Gustavo Petro te uiten.

De protesten, waarbij duizenden mensen zich verzamelden tegen de sociale hervormingsinitiatieven van Petro en het aanhoudende geweld in het land ondanks vredesonderhandelingen met gewapende groepen, onderstreepten de groeiende frustratie onder de burgers.

Marcherend onder de vlag “Petro Out!”, overspoelden in het wit geklede menigten het historische centrum van Bogotá en vulden de Plaza de Bolívar, wat symbool stond voor de wijdverbreide ontevredenheid over de huidige regering.

Soortgelijke demonstraties vonden plaats in steden als Cali, Medellín, Barranquilla en Bucaramanga, waarbij demonstranten Colombiaanse vlaggen toonden naast spandoeken die verwezen naar prominente rechtse figuren zoals de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, de voormalige Braziliaanse president Jair Bolsonaro en de Argentijnse president Javier Milei.

error: Kopiëren mag niet!