Surinaamse professor Joan Marques benoemd tot redacteur regionale debuut poëziebundel 

De Caribbean Literary Conference (Caricon) krijgt een Surinaamse redacteur. De Caricon is een regionaal literair evenement voor Caribische auteurs en schrijvers in de hele diaspora en richt zich op de promotie van Caribische literatuur, cultuur en erfgoed.

De organisatie gaf woensdag aan verheugd te zijn dat de Surinaamse auteur en professor aan de Woodbury University in Californië (VS), Joan Marques, is benoemd tot redacteur van Caricon’s debuut poëziebundel, “Caribbean Waves”  Dit is een samenwerkingsproject ontstaan ​​uit de literaire conferentie, dat een platform is voor Caribische auteurs en schrijvers in de diaspora. 

Deze gedichtenbundel, samengesteld door Joan Marques, belichaamt het rijke scala aan Caribische literatuur, cultuur en erfgoed. De Caricon streeft naar groei en uitbreiding van Caribische literatuur, om de publicatiestandaarden voor Caribische auteurs te verhogen en authentieke Caribische verhalen op een mondiaal podium te versterken. 

“Caribbean Waves” dient als een bewijs van deze inspanningen en bevordert creatieve gesprekken en verbindingen tussen auteurs en lezers. 

De dichters in ‘Caribbean Waves’ hebben verschillende achtergronden en brengen een samenstelling van emoties, culturele inzichten en historische perspectieven naar voren. Van contemplatie tot empathie, van cultureel bewustzijn tot sociaal-economische kennis: hun woorden resoneren diep bij de lezers en nodigen hen uit op een reis van onderzoek en reflectie. De lancering van “Caribbean Waves” staat gepland op de conferentie van Caricon in juni 2024. 

error: Kopiëren mag niet!