Salah Maakt Comeback bij Liverpool Vlak voor Krachtmeting met Manchester City

Mohamed Salah heeft donderdag meer dan 16 minuten meegespeeld bij zijn terugkeer van een blessure en voegde bijna een extra doelpunt toe aan Liverpool’s indrukwekkende 5-1 overwinning op Sparta Praag, maar zijn goal werd later afgekeurd wegens buitenspel.

Hij maakt nu een goede kans om zondag mee te spelen in de Premier League-titelstrijd tegen Manchester City, die één punt achter Liverpool op de tweede plaats staan.

Salah verving Luis Diaz in de 74ste minuut toen Liverpool al een aanzienlijke voorsprong had in de eerste wedstrijd van de laatste 16 van de Europa League in Praag.

Dit was de eerste keer dat de Egyptenaar speelde sinds de 4-1 overwinning op Brentford op 17 februari, en slechts zijn tweede optreden voor de club sinds Nieuwjaarsdag.

Salah liep de oorspronkelijke hamstringblessure op tijdens zijn deelname aan de Africa Cup of Nations in januari namens zijn land.

Liverpool presteerde goed tijdens zijn afwezigheid, met overwinningen op Luton Town en Nottingham Forest in de Premier League, Chelsea in de League Cup-finale, en Southampton in de vijfde ronde van de FA Cup.

Dit seizoen heeft hij 19 doelpunten gescoord voor Liverpool in 29 wedstrijden in alle competities.