Occupenten en benadeelden overhandigen petitie aan president en DNA-voorzitter

Frontfoto Op initiatief van Dinie Grootfaam togen de occupenten van de Goede Verwachting, Maho, Commewijne, Pontbuiten en Davisbuiten gisteren naar het gebouw van de Nationale Assemblee (DNA) en het kabinet van de president. Middels de indiening van een petitie vragen zij de regering om hen in aanmerking te laten komen voor een stukje grond. Onder de actievoerenden waren er ook mensen van wie de percelen aan derden zijn toegewezen, terwijl ze in het bezit waren van een bereidverklaring.
Volgens Grootfaam maken ook vooraanstaanden uit deze regering misbruik van de situatie.  Ook zij eigenen zich gronden toe of laten percelen intrekken om deze dan op hun naam over te schrijven.  Grootfaam  haalde ook aan dat de occupenten op een mensonterende manier van De Goede Verwachting zijn verdreven van hun woning. Zij keurt deze handelswijze af en meent dat deze mensen geholpen moeten worden aan een stuk grond.Benadeelden vragen aandacht voor grondproblematiek
Grootfaam geeft aan dat zij vanaf 2006 ervoor pleit dat iedere burger vanaf 18 jaar in aanmerking komt voor een stuk grond. Parlementsondervoorzitter Ruth Wijdenbosch nam de petitie in ontvangst en gaf aan deze kwestie in het parlement te zullen bespreken. De president was afwezig, waardoor de petitie op het kabinet van de president in ontvangst werd genomen door het hoofd van Protocol.

error: Kopiëren mag niet!