Vrouwen in Suriname bezorgder over economie dan mannen

Volgens Joyce, een lokale onderneemster in Paramaribo, maken vrouwen in Suriname zich aanzienlijk meer zorgen over de economische toekomst van het land dan mannen. Haar observaties tonen aan, dat vrouwen inderdaad minder vertrouwen hebben in de economische vooruitzichten, terwijl ze ook vaker te maken krijgen met financiële druk en pessimisme met betrekking tot de stabiliteit van de economie.

Joyce benadrukt hoe de economische ongelijkheid tussen de geslachten diepgewortelde effecten heeft op de financiële planning en het algemene welzijn van vrouwen. “De constante inflatie, samen met groeiende zorgen omtrent baanzekerheid en de moeite met het opbouwen van spaargelden of het afbetalen van schulden, versterken het reeds bestaande pessimisme onder vele vrouwen in het land”, zegt ze in gesprek met Dagblad Suriname.

Deze bezorgdheid is verder uitgediept door de huidige economische situatie waarin inflatie en politieke onzekerheid als voornaamste risico’s worden gezien door vrouwen. Het spookbeeld van werkloosheid hangt eveneens zwaar boven de hoofden van velen, wat leidt tot een groeiende angst voor de toekomstige economische gesteldheid van Suriname.

Het is duidelijk dat de economische zorgen onder vrouwen niet alleen voortkomen uit directe financiële bedreigingen, maar ook uit een dieper liggende ongelijkheid en onzekerheid die verweven zijn in het systeem. Joyce’s waarnemingen en het ondersteunend onderzoek roepen op tot een urgente behoefte aan maatregelen die gericht zijn op het verbeteren van de economische positie van vrouwen in Suriname, waarbij speciale aandacht moet worden besteed aan de langetermijneffecten van economische ongelijkheid tussen de geslachten.

error: Kopiëren mag niet!