36-jarige Martin Cauteruccio Scoort Meer dan Haaland en Mbappé in 2024**

Martin Cauteruccio, die uitkomt voor Sporting Cristal in Peru, heeft dit jaar al 17 doelpunten gemaakt in de eerste acht wedstrijden, waarmee hij een van de meest in-vorm spitsen ter wereld is. Opmerkelijk genoeg staat hij op het punt om volgende maand 37 jaar oud te worden, en overtreft hij met zijn prestaties Uruguayaanse spitsen zoals Darwin Núñez, Luis Suárez en Edinson Cavani, evenals Erling Haaland van Manchester City en Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain in 2024.

Cauteruccio, die nooit voor het nationale team van Uruguay heeft gespeeld, heeft sinds het begin van het Peruaanse competitieseizoen op 27 januari al drie hattricks en twee tweevoudige doelpunten gescoord, waarmee hij zijn team naar de top van de Liga Apertura heeft geholpen. Ondanks dat Sporting Cristal vroeg werd uitgeschakeld in de Copa Libertadores, scoorde Cauteruccio alle vier doelpunten van zijn team in de kwalificatieronde.

Cauteruccio, die sinds 2007 in Latijns-Amerika speelt bij clubs als Nacional, San Lorenzo, Cruz Azul, Estudiantes en Independiente, staat bekend om zijn solide prestaties en vele doelpunten, ondanks dat hij fysiek niet imposant of bijzonder snel is. Zijn hoogtepunt kwam tien jaar geleden toen hij deel uitmaakte van het San Lorenzo-team dat de Copa Libertadores won.

error: Kopiëren mag niet!