Drie verdachten diefstal waterleidingtanks op NH-perceel eind juli 2023 opgepakt

De heer A.M. had op 29 juli 2023 aangifte gedaan op het politiebureau van Santodorp van de diefstal van 3 waterleidingtanks.Volgens verklaring van de aangever waren de tanks op het perceel van Natuurlijke Hulpbronnen waar het voormalig jongensinternaat Koela was gevestigd aan de Frederikshoopweg te Paramaribo.

De verdachte B.M die beheerder van Koela was, had zonder toestemming van de staat de watertanks met behulp van de verdachten R.D. (39) en C.S. (41), die ondernemers zijn, in een dieplader weggevoerd en als schroot verkocht aan een schrootopkoper en de opbrengst daarvan ten eigen bate gebruikt.

De verdachten werden op 28 februari aangehouden. R.D en C.S gaven afzonderlijk door dat ze B.M wel hebben geholpen met de tanks echter hebben zij niets ontvangen, daar B.M aan hen voorhield dat hij het bedrag van SRD 120.000 moest overdragen aan de grote mannen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie werd de beheerder B.M. in verzekering gesteld, terwijl R.D. en C.S. na verhoor werden heengezonden.

Het onderzoek duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!