PALU pleit voor radicale verandering in Surinaamse politiek

Henk Ramnandanlal, de ondervoorzitter van de progressieve arbeiders- en landbouwersunie (PALU), heeft tijdens een interview in Rashid Pierkhan’s Kal aaj aur Kal de huidige uitdagingen waar Suriname voor staat besproken.

Volgens Ramnandanlal verkeert Suriname in een staat van stagnatie, zowel sociaal als economisch, veroorzaakt door beleid dat de meerderheid van de bevolking in armoede duwt terwijl een kleine groep zich verrijkt.

Ramnandanlal bekritiseerde het huidige regeringsbeleid, dat volgens hem de problemen heeft verergerd eerder dan verbeterd. Hij stelde dat corruptieschandalen en mislukte beloftes zoals New Surfin en HPSG duidelijke voorbeelden zijn van het falen van de regering om positieve veranderingen te brengen. Daarbij haalde hij aan dat politieke en etnische verdeeldheid, samen met een gebrek aan legitieme vervolging voor corruptie, bijdragen aan de huidige status quo van het land.

Ramnandanlal stelt dat voor het aanpakken van deze problemen, de PALUpleit voor een radicale wijziging in het economische beleid. Hij benadrukt het belang van het mobiliseren van lokale middelen door Surinamers aan te moedigen om te investeren in een ontwikkelingsfonds en de noodzaak om jonge Surinamers te stimuleren en te betrekken bij ondernemerschap. Dit zou volgens hem niet alleen een stabiele economische en monetaire situatie bevorderen, maar ook werkgelegenheid genereren en een positieve toekomstvisie bieden.

Bovendien dringt Ramnandanlal erop aan, dat een herinrichting van de infrastructuur en het onderwijssysteem cruciaal zijn voor de lange termijn ontwikkeling van Suriname en om jongeren een hoopvol perspectief te bieden. Hij benadrukt dat het essentieel is om samenwerking en eenheid in de samenleving te bevorderen om een sterke, duurzame toekomst op te bouwen.

error: Kopiëren mag niet!