Taylor Swift en Beyoncé breken record

De gecombineerde krachten van Beyoncé en Taylor Swift hebben ‘letterlijk’ geholpen een van de grootste bioscoopketens van het land te redden. AMC onthult, dat de enorme omzetstijging in het vierde kwartaal van 2023 uitsluitend te danken was aan de concertfilms Taylor Swift: The Eras Tour en Renaissance: A Film By Beyoncé.

De twee muzikanten brachten binnen enkele weken na elkaar de concertfilms uit van hun respectievelijke recordbrekende wereldtournees, te beginnen met Swift’s Eras in oktober. Ze slaagden er niet alleen in om met de releases de regels van de bioscoopdistributie te herschrijven, maar ook het fortuin van AMC een boost te geven.

“Ondanks een algehele lagere box office, groeide de omzet van AMC in het vierde kwartaal vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar geleden met 11,5 procent. Letterlijk is die stijging toe te schrijven aan het feit dat we deze twee films in onze bioscopen in de VS en internationaal vetonen”, zei CEO Adam Aron van het bedrijf tijdens de driemaandelijkse winstoproep van AMC Entertainment.

“Deze twee films hebben een grote bijdrage geleverd aan de kaartverkoop voor bioscoopkaartjes in onze hele branche, aangezien alleen deze twee films een negende van de totale binnenlandse box office in het vierde kwartaal vertegenwoordigden.”

Aron voegde hieraan toe: “Dit is een verbluffend resultaat gezien het feit dat geen van deze films tot halverwege het jaar op de tekentafel lag, en dat het de eerste films waren die ooit door AMC werden gedistribueerd in onze hele 103-jarige geschiedenis.”

De CEO zei dat zijn lof voor de vrouwen “geen grenzen kent” en dat hij “onbegrensde dank betuigt aan deze twee artiesten van wereldklasse.”

error: Kopiëren mag niet!