Onthulling naambord ‘Saramacca Canal System Rehabilitation Project’

Het officiële startsein voor het ‘Saramacca Canal System Rehabilitation Project’ werd dinsdagmiddag gegeven te Creola Uitkijk, in aanwezigheid van onder andere minister van Openbare Werken Riad Nurmohamed, de districtscommissaris van Saramacca Sherin Bansi-Durga.

Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Openbare Werken, gefinancierd door de Wereldbank. Het aannemingsbedrijf International Infra N.V., met als directievoerders Royal Haskoning DHV en ILACO N.V., zijn verder belast met de uitvoering van de werkzaamheden. 

De districtscommissaris zei in haar toespraak dat met deze officiële onthulling van het naambord het project opschonen Saramaccakanaal aan de samenleving is gepresenteerd. Het kanaal zou de afgelopen 60 jaar nooit zijn opgeschoond. 

Een opgeschoond  Saramaccakanaal is van eminent belang voor het ontwateren van grote delen van de districten Paramaribo, Wanica en Saramacca. Grote woonwijken in Paramaribo en Wanica, aan beide zijden van het kanaal, zijn hier afhankelijk van. De Uitkijkpolder,  Saramaccapolder (het Leidingen-gebied), Santo Boma, Koewarasan en landbouwgebieden hebben ook baat bij een opgeschoond Saramaccakanaal.  

error: Kopiëren mag niet!