French Montana: “Ik hoefde niet te kiezen tussen Drake en Kanye West”

Op 23 februari debuteerde French Montana met Mac & Cheese 5. Het album met 21 nummers bevatte nummers als ‘Where They At’, ‘Fake Friends’ en ‘Money Ain’t A Thing’, om er maar een paar te noemen. 

Daarnaast verschenen artiesten als Bryson Tiller, Lil Durk, Kanye West, Meek Mill, Lil Baby, JID en meer op het project. Opvallend afwezig op de LP was Drake, die aanvankelijk op een nummer zou verschijnen genaamd ‘Big Pun’. French verscheen afgelopen weekend in de ‘The Breakfast Club’, waar hij reageerde op de vraag van Charlamagne Tha God of hij moest kiezen tussen de Toronto-rapper en West.

“[Me and Drake] hebben [muziek gemaakt], maar de documentaire kwam in juni uit. Hij was uitvoerend producent, en dus gaan we de platen gewoon terugbrengen naar toen”, zei French. “Ik en Kanye zaten ongeveer een maand opgesloten. Hij had het hotel voor een maand verhuurd en we hebben een hele reeks records verbroken.”

Zowel West als Drake leken subliminals met elkaar uit te wisselen via nummers als ‘No Mistakes’ en ‘No Stylist’ uit 2018, ‘Betrayal’ uit 2021 en meer. Vervolgens kwamen ze samen voor het Free Larry Hoover Concert van 2022, wat een korte pauze betekende voor hun rundvlees.

Er kwamen echter weer geruchten over spanning nadat de hitmaker ‘First Person Shooter’ in april 2023 ‘Search & Rescue’ debuteerde, waarin Kim Kardashian werd bemonsterd, die het jaar ervoor scheidde van de inwoner van Chicago.

French vervolgde: “[Kanye en ik] maakten twee verschillende geluiden. Toen ik binnenkwam, deden we de sample-vibes, en we deden de hele productie van hem en het hele Graduation-geluid. Maar het nieuwe geluid dat hij nu kreeg, was iets waar hij aan werkte. Dus ik dacht: ‘Weet je wat, man, ik neem deze platen en zet ze op Mac & Cheese 5, want Mac & Cheese 5 heeft een bepaald geluid.”

error: Kopiëren mag niet!