Wie zijn de rijkste vorsten ter wereld?

Zij zijn de oorspronkelijke rijken, de oorspronkelijke elite – afkomstig uit lange lijnen van opvolging die bovenop de economie en de samenleving van hele naties stonden. En zelfs in een wereld van democratieën en de democratisering van de rijkdom hebben de overlevende vorsten van de wereld nog steeds uitgebreide toegang tot onroerend goed, bedrijfsbezit, aandelenbezit en natuurlijk geld.

We visualiseren de tien rijkste monarchen ter wereld, gebaseerd op schattingen van The Business Standard, een nieuwsplatform gevestigd in Bangladesh.

Gerangschikt: ’s werelds rijkste vorsten
Op de eerste plaats staat de rijkste monarch ter wereld, koning Maha Vajiralongkorn uit Thailand, met een nettowaarde van 43 miljard dollar. Deze buitengewone rijkdom komt voort uit belangen in onroerend goed in Bangkok, maar ook uit eigendom in het grootste cementbedrijf en de grootste bank van het land. Tachtig jaar lang werden de koninklijke bezittingen van de Thaise monarch beheerd door het Crown Property Bureau, totdat ze in 2016 rechtstreeks aan de regerende koning zelf werden overgedragen.

error: Kopiëren mag niet!