IDB leent Suriname US$ 12 miljoen voor zo’n 500 mkb’s onder Amazonia Forever-programma

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en Suriname hebben 23 februari in Georgetown, Guyana, een financiering van US$ 12 miljoen getekend. Deze overeenkomst zal de toegang tot krediet aan micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (Mkb’s), met de focus op Bio-Businesses, verbeteren.

Dit is de eerste operatie van de IDB voor Amazone Bio-Businesses in het Caribisch gebied onder het Amazonia Forever initiatief. Het IDB Amazonia Forever initiatief werd vorig jaar juni gelanceerd in Sao Paolo en is een holistisch en regionaal overkoepelend programma om duurzame ontwikkeling van de Amazone te versnellen.

“Ik ben verheugd deze nieuwe overeenkomst met de regering van Suriname te ondertekenen. Het zal ondersteuning bieden in de vorm van investeringen en werkkapitaal aan ongeveer 500 micro- en kleine bedrijven gericht op klimaatverandering adaptatie en mitigatie in de Amazone, onder het Amazon Forever Programma”, zei  IDB-president Ilan Goldfajn.

“Het programma zal bijdragen aan verhoging van de productiviteit bij MKB’s door de toegang tot kapitaal en investeringen in productie projecten, met de nadruk op Bio-Businesses. Het is een belangrijke stap voor het realiseren van het enorme potentieel van onze ondernemers en het bevorderen van een bloeiende toekomst voor onze natie,” zei de minister van Financiën en Planning, Stanley Raghoebarsing.

Amazonia Forever 

Amazonia Forever is een zogenoemd holistisch overkoepelend programma dat tot doel heeft de biodiversiteit te beschermen en duurzame ontwikkeling te versnellen op drie punten: het uitbreiden van financiering, het bevorderen van de uitwisseling van kennis, en het faciliteren van regionale coördinatie tussen de acht Amazone-landen.

Het programma is gebaseerd op vijf pijlers: het bestrijden van ontbossing en het versterken van milieucontrole en -veiligheid in de context van nationale overheden; de bio-economie, het stimuleren van alternatieve en duurzame economische activiteiten; mensen, gericht op adequate toegang tot kwalitatief goed onderwijs, gezondheidszorg en werkgelegenheid; duurzame steden en infrastructuur en connectiviteit; en duurzame en koolstofarme landbouw, veeteelt en bosbouw. Bovendien richt het zich op het bevorderen van de inclusie van vrouwen, inheemse volkeren, Afro-nazaten en lokale gemeenschappen; klimaat- en bosbehoud; en het versterken van institutionele capaciteiten en de rechtsstaat.

error: Kopiëren mag niet!