Portugal: Bobi niet langer oudste hond ter wereld

Bobi, de Portguese hond die de titel ‘oudste hond ter wereld’ kreeg en eind oktober overleed, is zijn record kwijtgeraakt.

Guinness World Records stelt na onderzoek dat er tóch te weinig bewijs is om te geloven dat de hond daadwerkelijk zo oud was als zijn baasje beweerde.

Bobi kwam vorig jaar meerdere keren in het nieuws en werd daardoor een van de bekendste honden ter wereld. Bobi zou 31 jaar en 165 dagen oud zijn geworden. En daar kreeg de rashond vorig jaar februari erkenning voor: Bobi kreeg een oorkonde en mocht de titel ‘oudste hond ter wereld’ dragen.

Guiness World Records (GWR) vertelde vorig jaar dat zij zich baseerde op het feit dat Bobi in 1992 werd geregistreerd bij een dierenarts.

Bobi stierf vorig jaar oktober, maar daarmee was het hoofdstuk voor GWR nog niet gesloten. De organisatie vertrouwde de boel toch niet helemaal en startte vorige maand een onderzoek naar het bewijsmateriaal dat zijn baasje aan had geleverd. En helaas voor Bobi en zijn baasje: GWR heeft donderdag laten weten dat Bobi de oorkonde en titel nu officieel kwijt is geraakt.

“We hebben geen sluitend bewijs gevonden dat de geboortedatum van Bobi definitief kan bewijzen”, laat de organisatie weten.

error: Kopiëren mag niet!