China Ondersteunt Palestijns Recht op Gewapende Strijd Tegen Israël

China heeft publiek verklaard dat Palestina het recht heeft om een gewapende strijd te voeren tegen Israël, als middel om zich te bevrijden van buitenlandse en koloniale overheersing. Deze uitspraak werd gedaan door de Chinese ambassadeur Ma Xinmin tijdens de hoorzittingen van het Internationale Gerechtshof in Den Haag over de juridische consequenties van Israëls beleid in de bezette Palestijnse gebieden. Ambassadeur Ma verwees naar internationaal recht en verschillende resoluties van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, waaronder Resolutie 3070 uit 1973, die het recht bevestigen van volkeren op bevrijding door alle beschikbare middelen, inclusief gewapende strijd. Ma benadrukte dat de strijd van volkeren tegen kolonialisme, bezetting en overheersing niet als terrorisme moet worden gezien, maar als een onvervreemdbaar recht, ondersteund door het internationale recht.

De ministers van Buitenlandse Zaken tijdens de bijeenkomst van de G20-landen in Brazilië waren vrijwel unaniem in hun steun voor een tweestatenoplossing als de enige weg naar vrede in het Israëlisch-Palestijnse conflict, zei de Braziliaanse minister die gastheer was van het evenement donderdag.

Volgens de gezondheidsautoriteiten in de door Hamas gerunde enclave zijn bij Israëlische aanvallen in Gaza minstens 29.410 mensen gedood en 69.465 gewond geraakt.

error: Kopiëren mag niet!