Peperverkoopster veroordeeld tot 8 maanden celstraf

De 48-jarige peperverkoopster, Chakline Hermand, gaat voor 8 maanden de bak in. Zij heeft getracht 89 cocaïne bolletjes met een totaal gewicht van 900 gram te smokkelen. Op de luchthaven werd zij door de leden van het BID-team aangehouden. Voor de leden was het heel opmerkelijk dat deze vrouw binnen een heel korte tijd naar Nederland is vertrokken. Zij hadden reeds een vermoeden wat achteraf waar bleek te zijn. De vrouw verklaarde dat zij in financiële nood verkeerde. Zij had zelfs haar voertuig als onderpand gegeven om de schulden te kunnen betalen. De coke had zij zelf aangeschaft voor US$ 3000.
De openbare aanklager Nirmala Maikoe achtte uitvoer wettig en overtuigend bewezen. Zij gaf aan dat deze vrouw naar Nederland wilde met als doel financieel voordeel. Echter houdt zij er geen rekening mee hoeveel leed zij anderen bezorgt. Het OM eiste een straf van 12 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek, een geldboete van SRD 3500, subsidiair 2 maanden hechtenis en verbeurdverklaring van de in beslag genomen geld.
Advocaat Oscar Koulen die de verdachte juridisch bijstaat, gaf aan dat zijn cliënt geen onderneemster is. Zij is een peperverkoopster. Hij gaf aan dat het OM ervoor moet zorgen dat er geen verboden spullen het land ingevoerd worden. Dit kan alleen door de grens goed te laten bewaken door haar werkarmen. Indien men de grenzen niet goed bewaakt, gaan wij dit soort handelingen dagelijks hebben. De verdediging gaf aan dat de verdachte grote kinderen heeft. Zij heeft bijzonder veel spijt.
In haar laatste woord gaf de verdachte toe geen goed voorbeeld aan haar kinderen te hebben gegeven. De rechter legde de peperverkoopster een celstraf op van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk onder aftrek, en een geldboete van SRD 3500, subsidiair 1 maand hechtenis. Het geld werd niet verbeurd verklaard, omdat er geen tegenbewijs is geleverd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!