De genocide op Gaza wordt voortgezet door Israël.Updates

Een achtste Palestijn is overleden in het Nasser-ziekenhuis in Khan Younis doordat Israëlische troepen de elektriciteits- en zuurstoftoevoer hebben afgesloten, zegt het ministerie van Volksgezondheid van Gaza.

Israëlische kanonneerboten hebben beschoten op Palestijnse vissers voor de kust van Gaza, waardoor een vitale voedselbron wordt bedreigd, meldt Tareq Abu Azzoum van Al Jazeera.

Palestijnse gezinnen worden zondag geëvacueerd na een Israëlische militaire operatie in het vluchtelingenkamp Bureij.

De Ierse premier Michael Martin zegt dat hij hoopt op unanimiteit van de EU over sancties tegen Joodse kolonisten op de bezette Westelijke Jordaanoever, aangezien de wereld ‘geschokt’ is door het niveau van ‘onmenselijkheid’ in Gaza.

Israëlische strijdkrachten hebben vannacht en maandagochtend minstens 25 Palestijnen op de bezette Westelijke Jordaanoever gearresteerd, zeggen de Commissie voor Gedetineerden en Ex-Gedetineerdenzaken en de Palestijnse Prisoner’s Society.

De Islamitische Hoge Fatwa-raad in Palestina heeft gewaarschuwd voor een ‘religieuze oorlog’ als gevolg van de plannen van Israël om moslims de toegang tot de Al-Aqsa-moskee te ontzeggen tijdens de maand Ramadan, meldt persbureau Wafa.

Speciaal VN-rapporteur Francesca Albanese vraagt zich af hoe de Amerikaanse regering serieus kan worden genomen als zij van plan is meer wapens naar Israël te sturen en de eis voor een staakt-het-vuren in Gaza in de VN-Veiligheidsraad te blokkeren.

error: Kopiëren mag niet!