Sushmita Sen: “Tafelmanieren heb ik geleerd na winnen Miss Universe”

Sushmita Sen won 29 jaar geleden de allereerste Miss Universe-kroon voor India. In een nieuw interview met Curly Tales deelde de acteur een anekdote uit die tijd, direct na het winnen van de prestigieuze titel. Sushmita vertelde dat ze niets van tafelmanieren wist en een zevengangenmenu moest voorzitten tijdens een officieel diner in Mexico.

In een gesprek met Curly Tales zegt Sushmita: “Ik heb geen tafelmanieren geleerd voordat ik Miss Universe won. Nadat ik die had gewonnen, stuurden ze me naar Mexico-stad, naar deze plek. Ik ben 18 jaar oud, ik spreek nauwelijks Engels. Op dat moment kom ik alles bij elkaar en Barbara, mijn reismanager zit aan mijn rechterkant en daarna, voorbij Barbara, zijn allemaal mannen. Ik heb honger, ik glimlach naar mijn reismanager en zeg: ‘Ik heb erg honger’. Dan buig ik voorover zoals ‘Ik heb erg honger, Barbara.’ Ze zegt: ‘Zij ook en jij bent de hoofdgast, je moet beginnen.’

Ze voegde er verder aan toe dat ze geen idee had hoe ze met het zevengangenmenu moest beginnen.

Ze vertelde hoe de toerismemanager van Mexico, die naast haar aan tafel zat, haar in die situatie hielp. “Ik voelde me erg misplaatst, en dat wil ik niet nog een keer voelen. Een van de dingen die ik leerde was ‘Pet bhar ke kha ke jaao ghar se, taki waha pe jaake khana khane ki utsukta nahi hogi (Eet goed  thuis en ga dan voor een officieel diner, zodat je geen drang voelt om daar te eten).’ Dan kun je op elegante wijze zeggen: ‘Niet meer, dank je wel’, en ze gaan ervan uit dat je een streng dieet volgt.”

Sushmita Sen was voor het laatst te zien in Aarya – Antim Vaar, de finale van haar Disney plus Hotstar-serie.  De show speelde ook onder meer Ila Arun, Sikandar Kher, Indraneil Sengupta, Vikas Kumar, Maya Sarao, Geetanjali Kulkarni, Shweta Pasricha, Viren Vazirani en Pratyaksh Panwar.

error: Kopiëren mag niet!