Suriname en Costa Rica intensiveren bilaterale samenwerking

Ambassadeur Subhas Mungra biedt zijn geloofsbrieven aan de Costa Ricaanse president Laura Chinchilla Miranda (foto: Buza)
Ambassadeur Subhas Mungra biedt zijn geloofsbrieven aan de Costa Ricaanse president Laura Chinchilla Miranda (foto: Buza)
Suriname en Costa Rica zullen de bilaterale samenwerking met elkaar verder verstevigen en intensiveren. Dat was de rode draad van de ontmoeting tussen ambassadeur Subhas Mungra van Suriname in de VS en de Costa Ricaanse president Laura Chinchilla Miranda. Mungra bood aan de president hierbij zijn geloofsbrieven aan. Een evaluatie van de ‘letter of intent’ die in 1999 tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen werd ondertekend, is hierbij een belangrijke stap in die richting. Mungra gaf aan dat Suriname een grote voorstander is van de versterking van bilaterale relaties binnen de regio. Er zal een gemengde commissie komen die de samenwerking invulling moet geven. De commissie zal werken binnen het kader van een door partijen te tekenen samenwerkingsovereenkomst.
President Chinchilla juicht de nieuwe integratie-initiatieven van Suriname in Latijns-Amerika toe en staat positief tegenover het benoemen van een honorair consul voor Suriname in Costa Rica. Surinamers mogen in het kader van vrij personenverkeer, visumvrij vertoeven op Costa Rica gedurende een periode van 30 dagen. De ceremonie werd afgesloten met een prachtige opvoering van het Surinaamse volkslied door de militaire kapel van Costa Rica.
Mungra heeft ook een oriëntatiegesprek gevoerd met de viceminister van Buitenlandse Zaken, Carlos Roverssi. Ook Roverssi was positief tegenover de versterking van de samenwerking op het gebied van toerisme, landbouw, medicinale industrie en onderwijs. Mungra werd in Costa Rica bijgestaan door eerste ambassadesecretaris Jenny Maikoe.

error: Kopiëren mag niet!