Discussieavond NPS over toekomst van Commewijne

Commewijne, het op twee na dichtstbevolkte district van Suriname en vlakbij de hoofdstad gelegen, staat aan de vooravond van belangrijke ontwikkelingsdiscussies. De Nationale Partij Suriname (NPS) organiseert vrijdag 1 maart vanaf 19:00 uur een informatie- en discussieavond, genaamd “De Ontwikkeling van Commewijne; hoe verder?”, in de Express Hall te Meerzorg, Oost-Westverbinding 127.

Het district, met een economie die leunt op landbouw en visserij, kampt met uitdagingen als een tekort aan gezondheidszorg, slechte drinkwatervoorziening, ondermaats wegennet, en een gebrek aan indoor sportfaciliteiten en verslavingszorg. Met de snelle bevolkingsgroei door de nabijheid van Paramaribo neemt ook de druk op veiligheid toe door een tekort aan politieposten.

Tijdens deze bijeenkomst zal Dr. Mukesh Simbhoedatpanday als inleider fungeren, bijgestaan door panelleden Lindsay Beni-Vrij en Rikardo Kromopawiro. Samen met de bewoners willen ze bespreken hoe het ontwikkelingspotentieel van Commewijne optimaal benut kan worden, kijkend naar kansen in werkgelegenheid, onderwijs, gezondheidszorg, infrastructuur, ICT, industrie, havenfaciliteiten, woningbouw, landbouw, visserij en toerisme.

De NPS nodigt alle inwoners van Commewijne uit om als duurzame-ontwikkelingspartner mee te denken over en te werken aan de toekomst van hun district. 

error: Kopiëren mag niet!