Alertheid gevraagd voor drugs in aantrekkelijke vormen

De politie heeft onlangs cannabis snoepjes ontdekt, wat een zorgwekkende ontwikkeling is. De Narcotica-Brigade van het Korps Politie Suriname (KPS) roept ouders, verzorgers, opvoeders en de samenleving als geheel op om extra waakzaam te zijn. 

Criminelen en kwaadwilligen proberen namelijk op sluwe wijze drugs toe te dienen aan derden. Met name marihuana, hasj, yami en XTC worden verwerkt in verschillende aantrekkelijke vormen, waaronder de bekende space cake en cannabis snoepjes. Deze activiteiten vinden plaats op diverse momenten, zoals huisfeestjes, uitstapjes en chill party’s.

Gevolgen van cannabis snoepjes

De gevolgen van het consumeren van cannabis snoepjes kunnen aanzienlijk zijn en variëren afhankelijk van verschillende factoren. Zo kunnen gebruikers psychologische effecten ervaren zoals veranderde perceptie, verhoogde angst, paranoia en hallucinaties. Daarnaast kunnen fysieke effecten optreden zoals een verhoogde hartslag, duizeligheid, droge mond en vermoeidheid. Op de lange termijn kunnen cannabis snoepjes leiden tot cognitieve stoornissen, verminderde concentratie en geheugenproblemen, vooral bij jonge gebruikers wiens hersenen nog in ontwikkeling zijn.

Het is daarom van cruciaal belang dat de samenleving alert is. En dat ouders, verzorgers en opvoeders hun kinderen voorlichten over de gevaren van het accepteren van snoepjes van vreemden.

(Bron foto’s: Narcotica-Brigade KPS) 

SK

error: Kopiëren mag niet!