Kanye West en Ty Dolla $igns ‘Vultures’-nummer verwijderd van Spotify 

“Good (Don’t Die)” werd woensdagmiddag 14 februari van Spotify verwijderd, maar blijft beschikbaar op andere streamers zoals Apple Music. De diepe electro-pop-cut lijkt elementen van Donna Summer’s hit ‘I Feel Love’ uit 1977 in het peinzende refrein te interpoleren.

Uren nadat Vultures dit weekend op streamers belandde, claimde de nalatenschap van Donna Summer ‘schending van het auteursrecht’ en keurde Kanye’s gebruik van het vermeende monster af.

“Kanye West… vroeg toestemming om het nummer I Feel Love van Donna Summer te gebruiken, maar dat werd hem geweigerd… hij veranderde de woorden, liet iemand het opnieuw zingen of gebruikte AI, maar het is I Feel Love… inbreuk op het auteursrecht!!!” schreef het landgoed zaterdag (10 februari) in een Instagram Story op het officiële Donna Summer-account.

“I Feel Love” bereikte een hoogtepunt van nummer 6 in de Billboard Hot 100 in 1977 en stond in totaal 23 weken op de hitlijst.

Het nummer is een van de veertien nummers die tijdens het leven van Summer de top 10 van de Hot 100 bereikten. “Good (Don’t Die)” was verre van de enige samplingproblemen waarmee Kanye en Ty te maken kregen met Vultures 1.

Een nummer met de voorlopige titel “Everybody” werd gespeeld tijdens het luisterevenement van New York Vultures, dat leek op een sample van het gelijknamige Backstreet Boys-lied, maar werd naar verluidt niet goedgekeurd en maakte niet het eerste deel van Vultures op streaming.

Rockster Ozzy Osbourne riep Kanye West uit en bestempelde hem als een ‘antisemiet’ nadat een eerdere versie van ‘Carnival’ een live uitvoering van Black Sabbath’s ‘Iron Man’ bevatte. West ging terug naar de tekentafel en verruilde “Iron Man” voor een interpolatie van “Hell of a Life” van My Beautiful Dark Twisted Fantasy in de definitieve versie.

“We krijgen zoveel verzoeken voor deze nummers”, vertelde Sharon Osbourne vorige week aan Billboard. “En toen we dat verzoek zagen, zeiden we gewoon: nee… We hebben contact gehad met zijn team… En het is ook een kwestie van respect hebben voor een andere artiest.” Billboard heeft Spotify benaderd voor commentaar.

error: Kopiëren mag niet!