India: Vrouw (52) in India opent vlak voor eigen crematie haar ogen

Een 52-jarige vrouw opende vlak voor haar crematie haar ogen ineens.

Haar familie waande haar al dood. De 52-jarige Bujji Aamma uit de stad Berhampur kreeg begin deze maand thuis een ongeluk. Daarbij liep ze ernstige brandwonden op en moest ze in het ziekenhuis worden opgenomen. Na behandeling hield de pijn echter niet op, maar de familie van Aamma kon zich geen nieuw ziekenhuisbezoek veroorloven.

Thuis verslechterde de toestand van de vrouw tot het punt waarop ze plotseling stopte met ademen. Haar ogen bleven daarnaast gesloten, vertelt echtgenoot Sibaram Palo (54) aan Times of India. Alle reden dus om te denken dat Aamma was overleden en zo werd de crematieceremonie georganiseerd.

In India vinden dergelijke crematies vaak plaats op een brandstapel of andere speciale plek. Op het platteland zijn ze bovendien meestal openbaar. Tijdens zo’n ceremonie wordt verondersteld dat de ’onsterfelijke ziel van de overledene wordt vrijgelaten’.

Het lichaam van Aamma werd in een lijkwagen vervoerd naar de locatie, waar de brandstapel al was voorbereid, en toen gebeurde het: de 52-jarige opende haar ogen.

error: Kopiëren mag niet!