De SLM blijft streven naar verbetering

In gesprek met Dagblad Suriname heeft de leiding van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) recentelijk haar standpunt en aanpak geuit betreffende verscheidene uitdagingen en toekomstplannen voor de nationale luchtvaartmaatschappij. Tegenover kritische noten vanuit vakbonden en het publiek, benadrukt de SLM-directie de noodzaak van samenwerking en het vinden van constructieve oplossingen om zowel de luchtvaartmaatschappij als haar werknemers naar een stabielere toekomst te leiden.

Herstructurering van salarissen en interne communicatie

De SLM-directie heeft licht geworpen op hun inspanningen om de loonstructuur van het personeel te verbeteren, waarbij in 2023 stappen zijn ondernomen om de uitbetalingskoers te verhogen ondanks financiële tegenslagen. Deze aanpassingen, die bedoeld zijn om de lasten van het personeel te verlichten, benadrukken de toewijding van de SLM aan haar werknemers.

De interne communicatie binnen de organisatie krijgt ook aandacht, waarbij plannen bestaan om de frequentie van meetings tussen de directie en het personeel te verhogen. Deze verbeteringen in de communicatie zijn cruciaal voor het vormen van een meer geëngageerde en geïnformeerde werkgemeenschap binnen de SLM.

Uitdagingen: Personeelsverloop en pensioenpremies

Een ander punt van discussie was het vertrek van kaderpersoneel uit de SLM, een trend die niet uniek is voor het bedrijf, maar wel uitdagingen met zich meebrengt. De directie erkent deze problematiek en werkt aan strategieën om personeel te behouden, binnen de grenzen van hun mogelijkheden.

Verder wordt de kwestie van pensioenpremies, die wel worden ingehouden maar niet volledig worden afgedragen, aangepakt in samenwerking met het pensioenfonds en de Centrale Bank van Suriname. De directie benadrukt dat er hard gewerkt wordt aan een duurzame oplossing voor deze langlopende kwestie.

Financiële herstructurering en toekomstvisie

De SLM staat voor de uitdaging om haar financiële situatie te verbeteren, een proces dat al enige vooruitgang heeft geboekt door de afronding van onderhandelingen met het gros van de crediteuren. De toekomstvisie van de directie omvat het verbeteren van dienstverlening en het uitbreiden van connectiviteit om zo de inkomsten te vergroten.

In antwoord op de groeiende kritiek en uitdagingen, benadrukt de directie haar vastberadenheid om de SLM weer op het juiste pad te krijgen, met de steun en begeleiding van de Raad van Commissarissen en andere betrokkenen. 

Met een visie gericht op herstel en verbetering, blijft de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij streven naar een positieve toekomst voor zowel de organisatie als haar werknemers.

Door samen te werken en de uitdagingen constructief aan te pakken, blijft de leiding van de SLM optimistisch over de kansen en mogelijkheden om de nationale trots van Suriname naar een hoger niveau te tillen.

error: Kopiëren mag niet!