Bitcoin veert terug na schandalen en crashes

DOOR NINIAN CARTER
14 februari 2024 – Bitcoin is voor het eerst in ruim twee jaar ongeveer $50.000 waard, nadat een reeks schandalen en mislukkingen leidde tot de ineenstorting van de FTX-beurs en de arrestatie van crypto-posterjongen Sam Bankman-Fried.

De waarde van Bitcoin is naar het hoogste niveau in ruim twee jaar gestegen. Op het moment van schrijven, op 14 februari 2024, is het $51.698 waard – een stijging van een daling van 64% naar $16.464 in november 2022.

Een reeks schandalen leidde tot een golf van mislukkingen die een hedgefonds en verschillende cryptobeurzen wegvaagden, waaronder FTX en de veroordeling van oprichter en crypto-poster Sam Bankman-Fried op beschuldiging van fraude. De verwachting is dat hij in maart wordt veroordeeld.

De prijzen voor cryptovaluta stijgen omdat analisten minder dreigende risico’s voor de sector zien, en vanwege de recente Amerikaanse goedkeuring van exchange-traded funds (ETF’s) die rechtstreeks in Bitcoin beleggen – waardoor een nieuwe golf van investeerders wordt aangetrokken die niet hoeven te kopen en veilig Bitcoin zelf of op een beurs opslaan.

error: Kopiëren mag niet!