DNA-lid Jogi kijkt nog steeds uit naar toegezegde versoepeling regelgeving import arbeidskrachten

Het assembleelid Mahinder Jogi (VHP) zegt nog steeds uit te kijken naar versoepelde regelgeving met betrekking tot het binnenbrengen van arbeidskrachten uit het buitenland ten behoeve van vooral de agrarische sector. 

Tijdens de debatten dinsdag in het parlement rond de ontwerpwet nadere wijziging van de Wet ter beschikking stellen arbeidskrachten door intermediairs, de zogenaamde uitzendkrachten, kaartte Jogi opnieuw het vraagstuk aan van tekort aan arbeidskrachten. 

Diverse sectoren in het land kampen de laatste jaren met het probleem van een tekort aan arbeiders. Dit vraagstuk is eerder meermalen door Assembleeleden onder de aandacht van de regering gebracht. 

Vorig jaar heeft president Santokhi de toezegging gedaan, dat de regelgeving voor het verkrijgen van toestemming om arbeidskrachten uit het buitenland te halen, versoepeld zou worden. Binnen een maand zou dat een feit zijn. Nu zijn er zoveel maanden voorbij, en nog steeds zegt Jogi er naar uit te kijken. 

De parlementariër beargumenteert zijn pleidooi door te stellen dat de economie in het land zich goed aan het herstellen is en dat bedrijven willen gaan investeren. Dat wordt echter bemoeilijkt omdat er geen arbeidskrachten te vinden zijn. Het is daarom noodzakelijk dat arbeidskrachten uit het buitenland gehaald zullen moeten worden. 

De regelgeving daartoe moet voor bedrijven versoepeld worden. 

De ontwikkeling van de productiesector zal niet goed op gang kunnen komen indien het vraagstuk van arbeiderstekort niet adequaat geadresseerd wordt. 

Jogi wil spoedig van de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) vernemen wat de status is met betrekking tot de versoepeling van de regelgeving.  

SS

error: Kopiëren mag niet!