De brandweer is naast blussen ook preventief bezig op scholen

De brandweer is een organisatie die zich bezighoudt met het blussen van branden, redden van mens en dier, het voorkomen van brand en het verlenen van hulp bij ongevallen. Tot haar taken behoren ook voorlichting, controle op preventieve maatregelen en rampenbestrijding.

Het is niet onbekend in de samenleving, omdat het vanaf jongs af wordt geleerd.

De brandweer verzorgt echter ook educatieve programma’s en activiteiten op scholen. De programma’s zijn vaak aangepast aan de leeftijd van de doelgroep en ze verstrekken veel basisinformaties over wat te doen in geval van brand en hoe branden te voorkomen.

Andere programma’s zijn evacuatieoefeningen, lespakketten en educatief materiaal verstrekken, rookmelders en brandveiligheid, brandweerkazerne bezoeken, en interactieve leermethoden.

De brandweer bewijst zich elke keer en deze keer was het de beurt aan  de WSR Ritfeldschool en de kinderen waren heel enthousiast. Ze waren erg onder de indruk. Voor de leerlingen was het vooral de brandweerwagen met haar attributen, zoals de grote slang die wordt vastgemaakt aan de kraan en het bespuiten van het water, die indruk op ze maakte.

Ook keken de kinderen vol belangstelling natuurlijk in die brandweerwagen. Het is een leermoment. Alle leerjaren stonden heel netjes  naast elkaar en ze luisterden heel aandachtig maar wat een brandweerman zoal vertelde. Na de demonstraties werden de kinderen nat gespoten.

Een leerling vertelt dat ze heeft geleerd om niet met vuur te spelen want het kan veel gevolgen met zich meebrengen. Ook al lijkt het uit nieuwsgierigheid .

CS

error: Kopiëren mag niet!