Kan het roekeloos rijgedrag ooit veranderen in het verkeer?

Dagelijks in het verkeer kampen burgers met het roekeloos en asociaal gedrag van weggebruikers, ondanks dat steeds weer voorlichting gegeven wordt vanuit het Korps Politie Suriname. 

Vooral sommige buschauffeurs nemen het niet zo nauw met de geldende verkeertegels terwijl zij dienstverleners zijn, zij vervoeren passagiers van A naar B. Ook zijn er bromfietsers die zich krom en scheef swingen door het verkeer, veelal zonder helm en wanneer een helm wordt gedragen dan zit die niet goed vast.

De heer Jerry van rijschool Pawiro geeft zijn mening. Hij somt een aantal maatregelen op die zouden kunnen leiden tot een voorbeeldig rijgedrag in het verkeer: harde sancties treffen namelijk, voorlichtingscampagnes, educatieve tv-programma’s, meer roadblocks door de politie, de hoogte van boetes bekendmaken.

Het doel van deze rijschool is om een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid door cursisten de theorie op een verantwoorde manier te leren.

De grote vraag nu: Waaraan ligt het dat velen zo roekeloos zijnin het verkeer, zonder rekening te houden met anderen in het verkeer. Ligt het aan de opvoeding en omgeving? Ligt het misschien ook aan wegen die slecht begaanbaar zijn?

Door een goed beleid met de juiste mensen moet het lukken. Toy slot: 

Rijdt u voorzichtig en veilig.

CS

error: Kopiëren mag niet!