ILO assistentie bij het opzetten van een arbeidsmarktinformatiesysteem

ATM Simons_1In reactie op de dringende behoefte van ILO lidstaten aan arbeidsmarktinformatie (alle kwalitatieve en kwantitatieve arbeidsmarkt gerelateerde data), heeft de “ILO Decent Work Team and Office for the Caribbean” een meerjaren project, genaamd Caribbean Labour Market Information and Software (CLMIS), ontwikkeld. Dit project is erop gericht arbeidsmarktinformatie systemen tot stand te brengen in de Caribische Staten. De pilot fase van dit project is in St. Vincent and the Grenadines uitgevoerd.
Het Caribbean Labour Market Information and Software (CLIMS) project omvat 2 hoofdcomponenten t.w.:
1. een software pakket dat bedoeld is om belangrijke administratieve procedures binnen het ministerie van Arbeid te automatiseren en de rapportage procedures te standaardiseren;
2. een internet gebaseerd systeem voor de verspreiding van arbeidsmarktinformatie.
De heer Reynold Simons, Senior Employment and Labourmarket Specialist van de ILO Caribbean Office, is sedert begin deze week in ons land voor het uitvoeren van een verkennende missie. Gedurende deze missie zullen verschillende relevante arbeidsmarkt stakeholders worden geconsulteerd. Dit zal geschieden tot 15 februari a.s.
Het doel van de consultatie is om de stakeholders te informeren over het opzetten van een arbeidsmarkt informatie systeem in Suriname en de rol die de verschillende stakeholders hierbij te vervullen hebben. De consultaties zijn van eminent belang, omdat zonder de betrokkenheid en committering van de relevante stakeholders, w.o. het Algemeen Bureau voor de Statistiek, de vakbeweging, het bedrijfsleven e.a., de opzet en vooral het in standhouden van een arbeidsmarkt informatie systeem niet mogelijk is.
Op maandag 11 februari jongstleden heeft de heer Simons over het Caribbean Labour Market Information and Software project een presentatie gehouden ten behoeve van de minister, de directie en overig personeelsleden van het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling en Milieu.
Aan het eind van de week zal met de committering van alle stakeholders een plan van aanpak voor de implementatie van dit project gepresenteerd worden aan de leiding van het ministerie van ATM en andere relevante stakeholders.

error: Kopiëren mag niet!