Gezamenlijke oproep kerken tot kalmte

Op 20 december 2023 kwam met het onherroepelijke vonnis van het Hof van Justitie een einde aan de langdurige vervolging en berechting in de acht december strafzaak. Zoals eerder door verschillende personen benadrukt, betekent dit dat eenieder zich daarbij moet neerleggen, omdat wij in Suriname in een democratische rechtsstaat wensen te Ieven.

Die wens heeft erin geresulteerd dat in onze Grondwet is vastgelegd dat WIJ in Suriname om de vijf jaar via verkiezingen de leden van De Nationale Assemblee kiezen. Voorts, dat de president en vicepresident worden gekozen door De Nationale Assemblee en dat de Regering wordt samengesteld. Tevens heeft die wens geleid tot het uitgangspunt dat niemand in Suriname boven de wet staat en dat elk onherroepelijk vonnis van het Hof van Justitie moet worden uitgevoerd, zoals ook tot uitdrukking is gebracht in onze wettelijke regels.

Tegen deze achtergrond roepen de onderstaande maatschappelijke organisaties eenieder op om juist in deze uitdagende tijd het hoofd koel te houden en te blijven handelen in overeenstemming met wet en recht. Op deze manier dragen wij bij aan het bewaren van orde en rust in ons land.

Mgr. Karel Choennie, Voorzitter Comite Christelijke Kerken

Dr. Robbert Bipat, Voorzitter Interreligieuze Raad in Suriname

error: Kopiëren mag niet!