Amerikaans voetbalTicketprijzen voor Super Bowl LVIII zijn het hoogst ooit

DOOR NINIAN CARTER
11 februari 2024 – Fans die erover denken om naar Las Vegas te gaan voor de Super Bowl moeten zich voorbereiden op een schok, waarbij de prijzen officieel de duurste ooit zijn – gemiddeld rond de $9.000 voor een enkel ticket.

Kaartjes voor de Super Bowl LVIII van zondag tussen de Kansas City Chiefs en de San Francisco 49ers, die voor het eerst worden gespeeld in het Allegiant Stadium in Las Vegas, zijn de duurste in de geschiedenis van het evenement.

Volgens de online secundaire ticketmarktplaats TickPick behoren Super Bowl-tickets altijd tot de duurste van alle live-evenementen, maar de goedkoopste prijs voor de wedstrijd van dit jaar is momenteel $ 7.440, terwijl een gemiddeld ticket $ 8.801 kost – de duurste is $ 75.925.

De kosten houden waarschijnlijk verband met de ‘gigflatie’-trend die vorig jaar begon, waarbij sporttickets in het algemeen met 15% stegen.

Schaarste is ook een factor. Het Allegiant Stadium heeft 65.000 zitplaatsen en staat qua capaciteit op de 27e plaats van de 32 NFL-stadions. De grootste capaciteit gaat naar het MetLife Stadium in New York met 82.500 zitplaatsen.

error: Kopiëren mag niet!