Eerstesteenlegging sukadebedrijf

Eerste steenlegging sukadeverwerkingsbedrijfRalph Donk heeft gisteren de eerste steen gelegd voor de bouw van een sukadeverwerkingsbedrijf aan de Saramaccaweg in het district Saramacca. Ruud Souverein, één van de initiatiefnemers van Surinam Candied Fruits, deelt mede dat het familiebedrijf dat in 2009 werd opgericht, weer een mijlpaal heeft bereikt. Hij bedankte een ieder die zijn medewerking heeft verleend, zodat dit een  groot succes is geworden.
De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, zegt dat Surinam Candied Fruits getoond heeft deskundigheid in huis te hebben om een groot bedrijf op te zetten. De dc sprak de hoop uit dat het verwerkingsbedrijf mag uitgroeien tot een heel groot bedrijf met veel meer ‘outgrowers’ in geheel Suriname. De nestor van de districtscommissarissen, Roseline Samsoedien, zegt dat de eerste aanzet is gegeven om eindproducten te maken voor de locale markt en voor de export. Ze zegt dat dit helemaal past in het beleid van de huidige regering om agro-ondernemerschap te stimuleren. De fabriek zal ontwikkeling brengen voor Suriname en in het bijzonder voor Saramacca.
Vermeldenswaard is dat momenteel 4 hectare sukade in productie is en 14 outgrowers hun terreinen nu plantklaar maken. Thans wordt  sukade geleverd voor Bakkerij Fernandes, terwijl 4 siroopstropen reeds verkrijgbaar zijn in verschillende supermarkten van Saramacca.

error: Kopiëren mag niet!